Computerbeveiliging

Basiscursus voor meer zekerheid

Korte cursus

Voor ZZP'ers

Elk ZZP'er moet zijn kostbare data beschermen tegen hackers, dieven en virussen. Dit is niet zo moeilijk als je de juiste middelen en kennis hebt.

Locatie

Deze cursus wordt gehouden op het Colijnplein 12a in Den Haag met maximaal 5 personen.

Jouw investering

Je betaalt slechts € 75 excl. BTW. Deze dien je vooraf te betalen.

Inhoud cursus

In deze 2 uur durende cursus leer je hoe je jouw eigen computer en mobieltje kunt beveiligen tegen hackers, virussen, randsomware en malware.

Wanneer

Deze cursus wordt na nader overleg op een woensdag van 14.00 tot 16.00 uur gegeven.

Kennis is macht

Na de cursus weet je hoe je jouw computer moet beveiligen zodat je niet bang voor dieven of hackers hoeft te zijn.

basiscursus computerbeveiliging

Cybercrime

Wat heeft een ZZP’er nou met cybercrime te maken? Niet veel, denken sommigen wellicht. Daarom houden ze zich er niet mee bezig totdat het hun overkomt en zij ongewild slachtoffer worden! Mensen die buiten de deur werken, beseffen vaak niet hoe afhankelijk ze zijn van een goedwerkende computer of mobiele telefoon of tablet.

Of je nu een groot of een klein bedrijf hebt, het kan voor een hacker altijd aantrekkelijk zijn om jouw computer als doelwit te gebruiken om data te stelen. Misschien wil men jou geld afhandig maken met afpersing na het versleutelen van jouw gegevens of iemand wil jou en jouw bedrijf dwarsbomen. Het kan allemaal. Ook als je een WordPress website hebt is het belangrijk dat jouw computer goed beveiligd is zodat de logingegevens beschermd zijn.

Geef hackers en andere kwaadwillende personen géén kans om in jouw data te snuffelen! Je hoeft om jouw computer te beschermen geen beveiligingsbedrijf in te huren of andere soms erg dure investeringen te doen. Tenzij je een bank bent of met privacygevoelige, geheime informatie werkt, die online wordt uitgewisseld. We gaan er  nu van uit dat je een ‘gewone ‘ ZZP er bent, die af en toe de computer nodig heeft om zaken af te handelen. Als je iemand bent, die zijn computer gebruikt voor het maken van reclame, facturen, om met klanten te communiceren, een klantenbestand opslaat, boekhouding doet en andere digitale data opslaat die voor jou belangrijk is, dan heb je voldoende aan deze cursus.

Je kunt in eenvoudige stappen jouw computer zodanig (gratis) beveiligen dat je er in toekomst nog weinig omkijken naar hebt en toch veilig kunt internetten. Je minimaliseert met een basisbeveiliging de kans op schade. 100% bescherming heb je echter nooit, maar je bent dan wel gewapend en kunt met opkomende bedreigingen uit de voeten.  Dit noemen wij basisbeveiliging. Iedereen die voor zijn werk afhankelijk is van een computer kan deze kennis gebruiken om zich te beschermen voor de steeds meer criminele en brutale activiteiten op het internet.

Er komen onderwerpen aan bod zoals :

 • Virusscanner
 • Firewall
 • Malware
 • Spyware
 • Ransomware
 • Beveiligde verbinding
 • Goede beveiligingssoftware die gratis is
 • Hoe sla je jouw bestanden op
 • Veilig surfen
 • Cookies
 • Hoe maak je veilige wachtwoorden aan
 • Hoe onthoud je veilige wachtwoorden
 • En andere, nuttige basistips

Het is niet verplicht om een laptop mee te nemen, maar wel handig als je meteen het een en ander wilt aanpassen en online wilt meekijken.

Je krijgt na de cursus een pdf met de belangrijkste tips, die tijdens de cursus worden besproken.

Spreekt jou deze cursus aan, meld je dan nu aan voor de volgende bijeenkomst!

NOS-DESIGN

Natalia O.Schwermer

Deze cursus wordt aangeboden door Natalia O.Schwermer van NOS-DESIGN. Omdat voor NOS-DESIGN onder andere veel software gekocht moet worden, heeft een goede beveiliging prioriteit. Ook verwerkt Natalia veel gebruikersdata voor een online meditatiewebsite, waardoor extra beveiliging gewenst is. “Ik ben van mening dat je een bepaalde verantwoordelijkheid hebt als je met andere bedrijven en mensen zaken doet en daarom doe ik er ook alles aan om geen doelwit van cybercriminelen te worden.”

Natalia met tablet

Neem contact op

06-40682472

Colijnplein12A, 2555HA Den Haag

contact@nos-design.nl

logo nos-design